Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради

Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради

неділю, 20 листопада 2016 р.

До істоків

Пілотний проект для України із створення інклюзивного освітнього середовища стартував у Запорізькій області. З 1 вересня 11 шкіл Запорізької області, у тому числі 4 школи м. Запоріжжя, сталипершими учасниками практичного пілотного проекту науково - педагогічного експерименту із розвитку інклюзивного освітнього середовища. Ініціатором проекту виступила Голова Благодійного Фрнду Порошенка, дружина Президента України Марина Порошенко. Відповідний Наказ МОН № 836 було підписано Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.
 Всеукраїнський науково-педагогічний експеримент «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» буде проводитися у три етапи з липня 2016 до червня 2019 у школах розташованих як у Запоріжжі, так і в інших містах і селищах області. Спеціально для цього у школах створені інклюзивні класи.
У 2016-2017 навчальному році школи приймуть до першого класу десятки дітей з особливими освітніми потребами, які будуть навчатися спільно із своїми однолітками. Проектом також передбачається створення індивідуальних програм розвитку дітей, адаптованих навчальних планів, спільне викладання, тренінговий супровід, співпраця з батьками тощо. Після завершення третього етапу експерименту планується поширити його результати у всіх регіонах України.

Немає коментарів:

Дописати коментар